sf3.ro Web analytics

Pocăința credinciosului fugar

April 04, 2017 0 Comentarii Andrei Croitoru, Predici, Pocăința

Descarcă Audio: Download Audio

Trei dintre faimoasele teze ale lui Luther ne arată importanța pocăinței biblice:

(1) Când a spus: „Poenitentiam agite” (Pocăiți-vă), Domnul și Stăpânul nostru Isus Cristos a vrut ca întreaga viață a credincioșilor să fie caracterizată de pocăință.

(71) Cel care vorbește împotriva adevărului iertărilor apostolice – să fie anatemizat și blestemat!

(92) Așadar, la o parte cu toți acei profeți care îi spun poporului lui Cristos: „Pace, pace”, când nu este nici o pace!

Câteva gânduri răzlețe despre pocăință din acest mesaj:

Nici pocăința inițială și nici pocăința ulterioară nu pornește din noi înșine fiindcă în noi încă ramân reziduri ale păcatului suficient de puternice ca să ne țină departe de Dumnezeu.

Cea mai mare durere pentru un om care se pocăiește nu este ca resimte consecințele păcatului, ci că a pierdut sentimentul, bucuria prezenței lui Dumnezeu.

Dacă n-am crede în harul nemărginit al lui Dumnezeu, n-am mai avea curaj și nici motive să ne pocăim. Acest har nu este o licență pentru păcat, ci o încurajare pentru pocăință de păcat. Dacă harul nu este nemărginit, de ce am mai încerca să ne pocăim? Jucăm la loto?

Lipsa rugăciunii este direct proporțională cu lipsa pocăinței. Este o ecuație simplă dar mereu adevărată. Motivul pentru care aceasta ecuație este adevărată este că noi nu ne rugăm fiindcă ne simțim vinovați și de aceea fugim de prezența lui Dumnezeu.

Orice metodă legitimă de rezolvare a problemelor noastre este un păcat atunci când este folosită pentru a ne acoperi păcatul sau când sunt folosite ca o formă de necredință în Dumnezeu. Toate lucrurile devin rele Și păcătoase când sunt despărțite de Dumnezeu.

Acesta trebuie să fie unul dintre cele mai bune teste ale creștinismului – facem doar ce ni se cere dintr-un spirit legalist sau dorim să fim plăcuți lui Dumnezeu și depășim orice regulă impusă dintr-o parte sau alta.

Nu există niciun om pe întreaga suprafața pământului, în orice perioadă istorie, care să se fi pocăit și care să nu fi primit răspuns de la Dumnezeu.

Desigur, nu toți au primit același tip de răspuns și nu toți au beneficiat de îndepărtarea consecințelor, parțial sau total, dar toți au primit cel mai important răspuns, schimbare, iertare, transformare, viață.


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul