sf3.ro Web analytics

Andrei Croitoru | Rebeliunea sfinților | Iona 1

February 26, 2017 0 Comentarii Resurse

Descarcă Audio: Download Audio

Copiii lui Dumnezeu nu doar că se pot răzvrăti dar de multe ori chiar și fac lucrul acesta. Această realitate ne izbește de dinamica vieții de credință - care nu este constituită dintr-o ascensiune neîntreruptă către cer.

Creștinii cred în perseverență, nu în perfecționism. Însăși ideea de perseverență introduce un element de opoziție care poate veni din interior sau din exterior. Avem de luptat cu firea noastră, cu atacurile spirituale ale hoardelor diavolului și cu atracțiile păcătoase livrate de sistemul lumesc.

Răzvrătirea unui creștin poate lua forme foarte perverse și odioase și tocmai acesta este lucrul care ne face să vedem cât de mare este harul lui Dumnezeu care ne păstrează în ciuda momentelor noastre de rebeliune.

Privind la portretul lui Iona putem vedea caracteristicile și manifestările rebeliunii unui om credincios. A privi la acest caracter este o oportunitate de a ne administra un tratament spiritual preventiv. Unii s-ar putea să ne aflăm deja într-un domeniu al vieții noastre în răzvrătire iar restul cu siguranță vom fi ispitiți să ne răzvrătim.

În concluzie, deși răzvrătirea este o posiblitate și, de multe ori, o realitate nespus de tristă, totuși acest lucru nu face în nici un fel ca viața credinciosului să ajungă caracterizată de păcat deoarece Dumnezeu îl pune pe credinciosul răzvrătit într-un proces de disciplinare extrem de dureros.

Nimeni nu-și permite să trăiască conștient în păcat avându-L pe Dumnezeu ca Tată iubitor ce nu va permite o asemenea situație la nesfârșit.


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul