sf3.ro Web analytics

Rolul comunității în disciplinare | Iona 1

Descarcă Audio: Download Audio

Dumnezeu responsabilizează comunități întregi pedepsindu-le pentru păcatul unui singur membru. De fapt, Dumnezeu folosește comunitatea pentru a constrânge un membru răzvrătit ca să se pocăiască.

Alergia la disciplinare se bazează pe două probleme: 1. O lipsă de cercetare a Cuvântului lui Dumnezeu care ne învață precis în ce fel trebuie să aibă loc; și 2. Legat de lipsa Cuvântului este abuzul în disciplinare care a luat forme nenumărate de-alungul timpului și care i-a făcut pe oameni să respingă în întregime această practică.

Neaplicarea disciplinării biblice face ca o adunare să fie infectată de păcat, ca alți oameni să fie încurajați la păcat, ca mărturia bisericii să fie terfelită și ca slava lui Dumnezeu să fie batjocorită.

Iona 1 ne arată că disciplinarea nu duce la ceva negativ atunci când este aplicată după voia lui Dumnezeu. Dimpotrivă, armonia este restabilită, Dumnezeu intervine supranatural față de cel răzvrătit, comunitatea experimentează prezența lui Dumnezeu și Dumnezeu este onorat.


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul