sf3.ro Web analytics

Ce se întâmplă cu cei ce nu aud despre Hristos?

October 31, 2017 0 Comentarii

I. Ce se întâmplă cu oamenii care nu-L cunosc pe Hristos dar Îl caută pe Dumnezeu?

  1. Dacă te referi la căutarea adevărată, sinceră, mântuitoare - este simplu: nu există asemenea oameni. Nu există niciunul care să caute cu totdinadinsul pe Dumnezeu. Dacă vezi vreunul de acesta, să știi că El deja este prelucrat de Dumnezeu.

  2. Dacă te referi la o căutare egoistă, materialistă, hedonistă și firească - atunci există oameni de aceștia cu milioanele, dar ei se fac vinovați de idolatrie pentru că vor să se folosească de Dumnezeu pentru beneficii temporare ale vieții.

II. Ce se întâmplă cu cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu dar totuși cred în "ceva"?

  1. Nu există oameni care să nu-L cunoască pe Dumnezeu: Romani 1:19 "Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. "

  2. Problema nu este că oamenii nu-L cunosc pe Dumnezeu, ci că resping acastă cunoaștere: Romani 1:21 "fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. "

  3. Nu poți crede în ceva ce nu cunoști. Mai mult, credința este un dar supranatural, nu o abilitate naturală pe care o deține un om care nu a auzit niciodată Evanghelia: Romani 10:17 "Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. "

III. Ce se întâmplă cu cei care n-au avut decât legea morală dar s-au folosit de ea?

  1. Legea morală lăuntrică scrisă în inimă aduce cunoștința păcatului, nu cunoașterea de Hristos. Ea funcționează pentru a avea un criteriu pe baza căruia omul este judecat, nu mântuit. Mântuirea este doar printr-o cunoaștere personală a lui Hristos.

  2. În plus, toți oamenii resping și calcă legea morală așa că ea aduce doar vinovăție. Legea morală astupă gura tuturor oamenilor.

IV. Este drept ca Dumnezeu să condamne pe unul care a respins cunoașterea Evangheliei la fel ca pe unul care n-a avut această cunoaștere?

Da, pentru că și unul și altul au respins atâta cunoaștere cât au avut: unul a respins cunoașterea lui Dumnezeu prin Evanghelie iar celălalt a respins cunoașterea lui Dumnezeu venită prin revelația naturală și prin legea morală scrisă în conștiință.

V. Ce se întâmplă cu oamenii care ar fi crezut dacă ar fi avut posibilitatea?

Nu există asemenea oameni pentru că:

  1. Nici un om nu poate crede doar având posibilitatea de a crede fiindcă o asemenea idee pornește de la falsa premisă că un om poate crede prin sine. Credința e darul Domnului.

  2. Există o singură lume - ca aceasta de astăzi în care unii nu au oportunitatea de a cunoaște despre Hristos. Nu există altă variantă.


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul