sf3.ro Web analytics

Un gând despre divorț.

March 26, 2015 0 Comentarii Resurse

Considerând următoarele două versete:

  1. Efeseni 5:31 - "De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și cei doi vor fi un singur trup."

  2. Marcu 10:9 - “Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă."

Cred că atunci când ne gândim sau vorbim despre divorț este mai corect să vorbim despre o amputare, nu o despărțire sau separare. Cine dintre noi susține ideea de a amputa o mână sau un picior pentru că nu ne convine ceva sau din alte motive ușoare?

Atunci când omul desparte ce a unit Dumnezeu, ce a fost făcut un singur trup; el sfâșie carnea unui organism viu. Efectele sunt dezastruoase fie că ești cel cu cuțitul în mână, fie că ești mădularul amputat.

Căsătoria este un act de legământ. Ea are la bază legământul lui Dumnezeu, care L-a făcut cu noi în Harul Său prin jertfa Domnului Isus. Din acest motiv Pavel spune în Efeseni 5:32 - “Taina aceasta este mare.” - (vorbesc despre Hristos și despre Biserică).

Prin urmare, suntem chemați să iubim "cum a iubit și Hristos Biserica”, anume cu deplin sacrificiu. Cu siguranță era mai ușor pentru Hristos să ne amputeze decât să se dea pe sine pentru noi. Ai datoria să îți iubești soțul și soția până la moarte, pentru că ai intrat într-un legământ, nu pentru că este lucrul ușor sau plăcut de făcut.

Temelia căsătoriei tale este legământul care l-ai făcut; care este ancorat în Harul lui Dumnezeu față de tine. Tu nu ești dator să îți iubești soția sau soțul pentru că așa merită, ești dator pentru că și tu ai fost iubit fără a avea vreun merit.

Închei cu acest gând. Atunci când ucenicii îl roagă pe Domnul Isus să îi învețe să se roage, unul dintre elementele rugăciunii este:
"și ne iartă noua greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri"

Să presupunem că ești justificat în totalitate pentru motivele și reproșurile care le ai față de partnerul tău de viață. Crezi că asta te absolvi de datoria de a ierta, precum ai fost iertat de Dumnezeu? De a iubi, precum ai fost iubit de Dumnezeu, fără merit?

Atenție, efectele amputării elective sunt întodeanua negative, și deseori fatale. Gândește-te bine la această imagine de a sfâșia un trup în două; această violentă, sângeraosă, și irevocabilă acțiune. Nu lăsa minciunile unei "separări" sau "despărțiri" să pună rădăcină în mintea ta. Confruntă această decizie cu care cochetezi cu ce este ea cu adevărat, adică o crimă împotriva lui Dumnezeu, cât și împotriva propriului trup (și suflet).

Mihai Levi Marian
Soli Deo Gloria


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul