sf3.ro Web analytics

Lucrări mai mari decât ale lui Isus

April 23, 2017 0 Comentarii

Descarcă Audio: Download Audio

În foarte multe adunări ideea lucrărilor mai mari este interpretată în exclusivitate ca făcând referire la miracolele Domnului Isus. Deși acest lucru nu este exclus totuși Scriptura nu vorbește în context în primul rând despre ele.

Lucrul acesta este deosebit de important pentru că o mare parte din mișcarea carismatică se bazează tocmai pe interpretarea eronată a acestui pasaj. În realitate, nu există lucrări mai mari decât ale Domnului Isus iar subterfugiile sunt diverse: unii spun că cei cu care se asociază fac lucrări mai mari. Totuși Scriptura spune că ele vor fi făcute de toți cei care cred. Dacă aceasta este interpretarea atunci cea mai mare parte din creștinătate este invalidată spiritual.

Totuși pentru lămurirea acestui aspect este suficient să ne uităm la contextul pasajului. Observați clauzele din acest text și cum se leagă ele:

Ioan 14:10 "Nu crezi că Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui. "

Întâi Domnul spune că cuvintele rostite de El nu sunt spuse de la El, ci de la Tatăl. În clauza următoare repetă că Tatăl face aceste lucrări. Așadar, este simplu de observat că Domnul numește cuvintele Sale ca fiind lucrările făcute de Tatăl. Nici urmă de miracole și vindecări.

Totuși noi trebuie să celebrăm și să recunoaștem miracolele făcute de urmașii Domnului Isus. Dar care au fost acestea și ce rol au avut? Ascultă această predică pentru a găsi răspunsurile.


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul