sf3.ro Web analytics

8 semne prin care recunoaștem slujitorii impostori din biserici

October 17, 2017 0 Comentarii

(1) Aceștia folosesc metodele înșelării: "vor strecura pe furiș" "prin cuvântări înșelătoare" ideile lor deoarece public ar fi recunoscute și taxate imediat.

Când găsești oameni care își spun convingerile mai mult în privat decât în public atunci fii cu ochii în patru. Apostolii și profeții n-au predicat pe ascuns.

(2) Sunt destrăbălați și preacurvari. Flirtează, au privirile pline de pofte, profită de femeile slabe pentru a le seduce. Au o raportare ușuratică, emoțională și apropiată față de femei. Și nu e de mirare că "mulți îi vor urma" pentru că abia așteaptă un proroc care să le alimenteze și argumenteze pozitiv păcatele.

  • "Mulți îi vor urma în destrăbălările lor" (v.2)
  • "în pofta lor necurată, umblă poftind trupul altuia" (‬2:10‬)
  • "Le scapără ochii de preacurvie și nu se satură de păcătuit. Momesc sufletele nestatornice!”‬ ‭2:14‬ ‭‬‬
    ‬‬

(3) Sunt lacomi de bani. "Vor căuta să aibă un câștig de la voi" (v.3). Nu sunt oameni născuți din nou fiindcă "au inima deprinsă la lăcomie, sunt niște blestemați" (v.14).

Oamenii aceștia fac "slujire" pentru bani. De obicei sunt mult deasupra nivelului financiar al celor mai mulți din congregație. Fără bani nu fac slujirea. Iar lăcomia lor se vede și în tacticile aplicate pentru strângerea banilor, în lipsa de transparență financiară cât și în tarifele pe care le pun pentru slujirile și predicile lor.

(4) Pretind o autoritate supra-angelică. În general ei atrag pentru că vorbesc despre o autoritate specială pe care au primit-o și prin care îi ajută pe ceilalți. De aceea aleargă lumea la ei. Îngerii sunt copii mici pe lângă acești distinși slujitori. Marii exorcizatori și vindecători se potrivesc foarte bine acestei descrieri.

"Ca niște îndrăzneți și încăpățânați ce sunt, ei nu se tem să batjocorească dregătoriile,”‬ ‭(2:10‬)

(5) Sunt aroganți dar vorbesc lucruri goale. Câți oameni de aceștia nu sunt care au abandonat predicarea Cuvântului și s-au dedat la predicat iluziile lor și au senzația că spun lucruri grozave. Multă predicare este bazată pe psihologie, povești, lucruri interesante din univers care n-au nici o treabă cu trăirea creștină.
“Ei vorbesc cu trufie lucruri de nimic" (2:18)

(6) Predică o falsă libertate sexuală. Este la modă predicarea fără rușine a detaliilor picante despre viața sexuală. Unii oferă permisiune pentru tot felul de practici care pot fi ușor respinse cu principiile biblice. Totul se face sub "libertatea creștină" dar de fapt este o predicare a păcatelor sexuale de care ei sunt robiți. Permitetea pornografiei, auto-satisfacerii, a relațiilor sexuale înainte de căsătorie etc - duc toate în același loc.

"momesc, cu poftele cărnii și cu desfrânări, pe cei ce de abia au scăpat de cei ce trăiesc în rătăcire. Le făgăduiesc slobozenia, în timp ce ei înșiși sunt robi ai stricăciunii. Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit.” 2:18,19‬ ‭

(7) Iubesc chefurile și sărbătorile. Pentru că acolo își pot manifesta poftele și își pot transmite mai ușor "pe furiș" mizeriile lor. Tot acolo își alimentează lăcomia și poftele trupești. Preocuparea lor este să mănânce și să se simtă bine.

"Fericirea lor este să trăiască în plăceri ziua în amiaza mare. Ca niște întinați și spurcați, se pun pe chefuit la mesele lor de dragoste, când ospătează împreună cu voi."

(8) Aceștia "momesc suflete nestatornice" acei oameni, bărbați și femei, de la care pot lua profit financiar sau de care se pot folosi sexual.

Se aciueaza pe lângă oameni fără discernământ, incapabili să distingă eroarea de adevăr, care au păcate și slăbiciuni și care sunt dispuși să "susțină lucrarea Domnului". Unii sunt sinceri și vor să scape de robia poftelor dar acești învățători le oferă liniștea conștiinței. Aceștia sunt victime ușoare pentru impostori.


Te-ai abonat cu succes la Biserica Sfânta Treime
Super! Finalizează plata pentru acces complet la Biserica Sfânta Treime
Bine ai revenit! Te-ai logat cu succes.
Felicitări! Contul tău este activat, acum ai acces la tot conținutul